BİLİM DENEYLERİMİZ HAKKINDA

BİLİM DENEYLERİMİZ HAKKINDA

BİLİM DENEYLERİ, Eğlenceli Bilim Deneyleri, İlkokul deneyleri, Basit Gökkuşağı deneyi,
Bilim Deneyleri

Bilim, evreni tanımak, anlamak, keşfetmek ve hayatımızı kolaylaştırmak için yararlandığımız gerçek ve ortak aklın bir sonucu olarak yararlandığımız argümanlar dizisidir.

İnsanoğlu gelişimini, daha ilk çağlardan, mağaralarda yaşadığımız zamanlardan günümüze kadar olan yolculuğunu bilime ve akla borçludur. İlk çağlardan itibaren basit aletler geliştirmiş, kendi hayatını kolaylaştırmak için zekasını kullanmıştır.

Basit deneyler yardımıyla evlerinizde çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz öğretici ve çocuğunuzda yeni ufuklar açabileceğiniz deneyler yaparak çocuğunuzun gelişimi için faydalı aktiviteler yapabilirsiniz.

Bilimi çocuklarımıza doğru bir şekilde öğretmek ve matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi birbirinden geniş ve öğrenmesi yetişkinler için bile kolay olmayan birbirinden farklı konudaki kanunlara, kuramlara eğlenceli bir şekilde ve öğrenmesi çok basit şekillerde ilgisini sağlayabilirsiniz.

Eğlenceli Bilim Deneyleri

 Bilim çocukluktan itibaren ilgilenebileceğimiz ve çocuk gelişimi için en yararlı öğretilerden biridir. Bilimi çocuklarımıza öğretmek ve deneyler yardımıyla fiziğe, kimyaya, biyolojiye, matematiğe olan ilgisini artırmak ebeveynlerin çocuklarına verebileceği en güzel hediyelerden biridir.

 Çocuğun zeka gelişimi ve muhakeme yeteneği yüksek sosyal ve bilişler açıdan topluma kazanması, evreni anlamak ve bilimi keşfetmek sayesinde olmalıdır.

İlkokul deneyleri

 Bu yazımızda, sizlere evde yapabileceğiniz eğlenceli bir deneyden bahsedeceğiz. Şimdiden iyi eğlenceler.

Basit Gökkuşağı deneyi

BİLİM DENEYLERİ, Eğlenceli Bilim Deneyleri, İlkokul deneyleri, Basit Gökkuşağı deneyi,
Gökkuşağı Deneyi

Birbirine karışmayan ve farklı renklerdeki sular ile gökkuşağı dolu bardak yapmak ister misiniz? Öyleyse hadi deneyimize geçelim.

Kullanacağımız malzemeler;

İnce uzun şeffaf bardak,

İki bardak ılık su,

Dört tane şeffaf bardak,

Sulu boya,

On iki yemek kaşığı şeker,

Silinebilir keçeli kalem,

Şırınga.

Öncelikle karıştırmamak için bardaklara numara verelim (1, 2, 3, 4).

Daha sonra her bardağa üzerinde yazan numara kadar yemek kaşığı şeker ekleyelim (1numaralı bardağa 1 yemek kaşığı, 2 numaralı bardağa 2 yemek kaşığı, 3 numaralı bardağa 3 yemek kaşığı ve son olarak 4 numaralı bardağa 4 yemek kaşığı şeker koyalım.)

Şimdi de her bardağa şırınga yardımıyla 16 miligram ılık su koyalım.

Şekerlerin iyice erimesi için iyice karıştırıyoruz.

Evet işin eğlenceli kısmına geldik. Şimdi de bardaklara dilediğiniz renklerde sulu boya ekliyoruz. Ne kadar çok boya eklersek o kadar güzel görünecektir.

Son olarak İnce uzun şeffaf bardağımızı 4 numaralı bardaktan başlayarak dolduruyoruz. Sıralama 4-3-2-1 şeklinde olacak. İşin püf noktası burası. İlk önce içerisinde çok şeker bulunan şekerli suyumuzu koyuyoruz.

Ve işte hazır gökkuşağı görünümünde renkleri birbirine karışmayan yepyeni bir gökkuşağımız var.

Deneyimizin başarılı olmasının sebebi; burada büyülü maddemiz şeker. Yani suyumuza yoğunluk veren maddemiz. Yoğunluk aslında bize sıvımızın ağırlığı hakkında bilgi verir. Suyumuza ne kadar şeker eklersek bir o kadar ağırlaştığını ve dibe bir o kadar battığını görürüz. Böylelikle de birbirinden farklı ağırlıklardaki sıvılarımız karışmamış ve gökkuşağını oluşturan renkler birbirine karışmadan bardağımızın içerisinde kalmıştır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir