Bilim Deneyleri Nelerden Oluşmaktadır?
Bilim deneylerinde her yaş gurubuna hitap eden farklı farklı deneyler bulunmaktadır. Bu deneylerin hepsi çocukların yaş gruplarına göre ilgi uyandırmasını sağlayacak ve nasıl yapıldığına dair beyin jimnastiği yapmasına yardımcı etkinliklerdir. Bu sayede eğlenirken öğrenme gibi birçok avantajı da beraberinde sağlamaktadırlar.
İstanbul bilim deneyleri fen bilimlerine özel deneylerden oluşmaktadır. Yanardağ deneyleri, volkanik deneyler, sis dumanı oluşumları, hortum oluşumları gibi birçok kategorisi bulunmaktadır. Bu deneyler bilimsel açıklamalar ile varlığını oluşturmaktadır. Her bir deneyin bir açıklaması ve bir kuralı bulunmaktadır. Bu sayede çocuklar da eğlence içerisinde bilim öğrenirler. Hayatımızın olmazsa olmazı slaytlar da bu eğlence deryasında bilim programlarında kendine yer bulmuştur. Çocukların ilgi ile oynadıkları ve büyük küçük demeden herkesi rahatlatan slaytlar ile slayt deneyi yapılmaktadır. Bu sayede de sevilen durumlar ile bilimsel açıklamalar bir arada buluşarak Bilim programlarının içeriğini oluşturmaktadırlar.
Her farklı deneyin belirli bir yapılış ve izlenme süresi bulunmaktadır. Bütün deneyleri sırası ile bitiren çocuklar yaklaşık 1 saat ile bir buçuk saat arasında bilim deneyi zamanı geçirmiş olurlar. Bu sayede de dolu dolu kaliteli vakit geçirme eylemleri yerini bulmaktadır. Deneylere katılan çocuklara sonunda sertifika ile teşekkür edilmesi, onları bilim ile barışmaya davet eder. Bu sayede daha meraklı ve sorgulayabilen bireyler olarak hayata katılırlar. İstanbul bilim deneyleri ile İstanbul’da başlayan bu macera Türkiye’nin her yerinde de özel etkinliklerde boy göstermeye devam etmektedir.